02 toukokuuta 2013

INFORMAATIOTA! GOOGLE READER POISTUU KÄYTÖSTÄ!

Luin äskettäin, että Google on poistamassa Reader-palvelun käytöstään. Tämähän tarkoittaa, että et pysty enää seuraamaan minun tai kenenkään muunkaan blogia Reader-palvelun kautta. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jokainen Bloggerin kautta bloggaava menettää kaikki Reader-palvelun kautta tulevat lukijat.

edit / HUOMHUOM! Tähän väliin sellainen tieto, että Reader-palvelu EI OLE sama asia kuin Bloggerin oma lukulista (www.blogger.com). Itsekin menin tässä aluksi sekaisin, sillä parissa lukemassani blogissa väitettiin juuri, että koko lukijat-widget olisi poistumassa blogeista ja blogspot-osoitetta kantavia blogeja ei pystyisi seurata enää lainkaan Googlen kautta. Elikkä blogger.com'in kautta pystyy siis käsitykseni mukaan jatkossakin seurata blogeja, mutta Google Reader poistuu käytöstä 1. heinäkuuta.

Tässä kuitenkin loistava tapa seurata jatkossakin blogeja, niille keillä on ollut Reader käytössä:

Vastaushan on Bloglovin! Itse seuraan tämän sivuston kautta seuraamiani Indiedays-blogeja ja blogien seuraaminen käy todella kätevästi, sillä pystyt "seuraava" napilla kätevästi yhdellä klikkauksella siirtyä toiseen postaukseen. Olen hoitanut homman aina vähän hankalasti ja seurannut blogeja aina sekä Bloggerin, että Bloglovinin kautta, mutta en näkisi huonona vaihtoehtona siirtää kaikkia luettaviksi Bloglovinin puolelle.
Linkit suoraan mun Bloglovin' ja Blogilista sivuille löytyy tuolta oikeasta reunasta!

1. Mene osoitteeseen bloglovin.com
2. Kirjaudu sisään/luo tunnukset (nykyään pystyt kirjautumaan myös FB-tilisi kautta!)
3. Mene sen jälkeen http://www.bloglovin.com/import/reader
4. Paina "import from Google Reader"
5. Klikkaa "anna käyttölupa"
6. Odottele hetki ja valmista! Kaikki Readerin kautta seuraamasi blogit ovat nyt seurattavissa Bloglovinin kautta.
 photo reader_zps4001c7a9.jpg

2 kommenttia:

  1. Siis jos en seuraa bloglovinin enkä blogilistan kautta vaa sillee.. bloggerin(?) ni pitääks mun vaihtaa jotenki :o en oo älynny tätä nyt yhtää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tossahan mä just mainitsin, että kyllä Bloggerin kautta pystyy seurata :) Mutta Googlella on 2 ns. seurauspalvelua Blogger (eli blogger.com/blogspot.com) ja Google Reader :) Eli kuten tossa mainitsin niin ne ovat 2 eria asiaa ja itsekin menin tässä aluksia sekaisin, joten tulin sitten korjaamaan kirjoittamaani :)

      Mutta huoletta pitäis pystyä bloggerin kautta seurailemaan, itsekin kyllä hetkeksi säikähdin, että ei enää heinäkuussa pystyisi!

      Poista