19 helmikuuta 2014

TOIVEPOSTAUS: PILOXING

Postausta Piloxingista on toivottu muutamaankin otteeseen, joten tässä sitä nyt tulisi! Kaikki mitä kirjoitan aiheesta, kuvastavat omaa näkökulmaani ja tietämystäni aiheesta, joten kirjottelen lähinnä tätä fiilispohjalta ja tarkoitus ei olekaan olla mikään "alan ammattilainen".

Piloxing on siis ryhmäliikuntatuntimuoto, jossa yhdistyvät pilates, nyrkkeily ja tanssi. Tunti on lähinnä intervallihomaa, joka tietääkseni tarkoittaa, että syke kohotetaan korkealle aina lyhyitä pätkiä kerrallaan, jonka jälkeen otetaan taas vähän rauhallisemmin (?) Korjatkaa, jos olen väärässä.

Salilla, jossa käyn pidetään Piloxing-tunti kerran viikossa, aina tiistai-iltaisin. Tunnin kesto on 55 minuuttia eli hyvän aerobisen treenin ehtii siinä ajassa vetää! Riippuu tietysti osaltaan varmaan ohjaajasta minkälaisia sarjoja ja liikkeitä tunneilla tehdään, mutta uskoisin "punaisen langan" olevan sama joka paikassa. Aluksi lämmitellään, sen jälkeen vähän nyrkkeilyä, väliin pilates-tyyppisiä liikkeitä, jonka jälkeen vielä ainakin toinen nyrkkeilysarja, vähän tanssia, pilatesta jne. Lopuksi vielä n. 10 minuutin vatsalihastreeni ja venyttelyt. Pilates ja tanssiliikkeet saattavat vaihdella useinkin, lähiaikoina yhtenä tanssijuttuna on ollut erittäin hauskoja flamengosta lähtöisin olevia liikkeitä! photo _VII5579NEF_zps110315e3.jpg Piloxing on Jenkkilästä lähtöisin, joten siihen tarvittavia varusteita ei ainakaan tietääkseni saa Suomesta mistään urheilukaupoista ostettua. Vaihtoehdot ovatkin siis ulkomailta tilaaminen tai omalta salilta/ohjaajalta ostaminen (mikäli mahdollista). Piloxingissa käytetään siis jarrusukkia ja käsissä Piloxingiin suunniteltuja hanskoja. Yksi hanska painaa muistaakseni 250g ja vaikka tuo paino saattaa kuulostaa pieneltä, olen itse hanskojen ostamisen jälkeen huomannut huomattavan eron treenin tehossa! Sukkia on muistaakseni tuollaisia pitkävartisia (mitkä mullakin on) ja nilkkasukkia, joissa on varpaat paljaina. Hanskat ja sukat eivät kuitenkaan ole pakollisia, voi ihan hyvin olla paljain jaloin tai käsin. Myös muut kuin nuo Piloxing-jarrusukat käyvät. photo _VII5589NEF_zps2d66e4d6.jpg Varusteiden huollosta sen verran, että hanskoja ei ainakaan saisi pestä/kastella. Painot ovat nimittäin hiekkaa ja mulle ainakin hanskoja ostaessani sanottiin, että jos välttämättä haluan pestä niin saan tehdä sen sitten ihan omalla vastuulla. Ilmeisesti hanskojen kastuessa hieno hiekka tunkee kankaan läpi ja hanskat ovatkin ihan pilalla sen jälkeen. Sukat pesen yleensä väärin päin koneessa, sillä haluan jarrupinnan pysyvän mahdollisimman hyvänä. photo _VII5594NEF_zps20e6f2fb.jpg
Itse olen ainakin tykästynyt kovin Piloxingiin ja koen sen tehokkaana ja hauskana tapana treenata kerran viikkoon. Ihan "kuollut" en tunnin jälkeen koskaan ole ollut, joten jaksan vetää vielä salitreeninkin päälle. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos vain omalla paikkakunnalla on mahdollista! Löysin vielä tälläisen videon, joka on ilmeisesti jonkun Piloxing-DVD'een mainos, mutta ainakin vähän esimakua saatte tästä. Omasta mielestäni meidän tunneilla on kyllä vielä parempi meininki, kun tossa videossa, haha ;)

6 kommenttia:

  1. Ei vitsit tuo kuulostaa mielenkiintoselta! Ihana postaus <: Tuota on testatta!

    VastaaPoista
  2. Käytätkö hanskoihin jotain "dödöä"? :) Niissä alkaa varmaan haista rannehiki, jos niitä ei voi pestäkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo keksinyt tosiaan niihin ihmeempää keinoa puhdistaa, oon vaa ohjaajan neuvon mukaan tuulettanu esim. yön yli pihalla :)

      Poista
  3. Myytkö mulle yhdet sun treenisukat hikisiksi käytettynä? :D

    VastaaPoista