22 marraskuuta 2013

GIRL TIME + SALAATTIBAARIVINKKIÄ

 photo _VII4499_zps817204d0.jpg photo _VII4502_zpsf31d1c5d.jpg photo _VII4500_zps766b0b59.jpg
Tänään vietin pitkästä aikaa ihanan Marian kanssa aikaa kahestaan. Meille tuli jostain syystä molemmille aivan kamala hinku saada salaattia, joten suunnattiin Helsinkiin päin joku salaattibaari tähtäimessä. Meillä ei ollut minkäänlaista käsitystä, mistä sitä hyvää salaattia sitten saisi. Ainoana tuli mieleen Kampin Johto cafe ja käytiinkin siellä tsekkaamassa, mutta paikka oli lähes viimeistä tuolia vailla täysi. Muutenkin se Johdon sijainti on mielestäni vähän liian "kiireinen" ja rauhaton ja kahvila onkin mielestäni ehkä jopa jollain tasolla yliarvostettu, vaikka en tietenkään väitä, että esim. kyseisen paikan salaatit eivät olisi hyviä!

Lopulta turvauduttiin eat.fi-nettisivustoon hakusanalla "salaatti" ja löytyihän sieltä sitten muutama hyvältä kuulostava vaihtoehto. Me "maalaiset" sitten suunnistettiin ympäri Helsingin pikkukatuja GPS'n avulla. Käytiinkin kurkkaamassa yksi hyvät arvostelut saanut paikka, mutta kävi ilmi, että paikka oli todella ja pieni ja lisäksi jo ihan täynnä. Alkoi jo vähän ärsyttämään, että eikö sitä hyvää paikkaa nyt löydy ja muutama kilometrikin oltiin siinä vaiheessa kävelty.

Lopulta sitten tärppäsi, kun päätettiin viimeisenä vaihtoehtona käydä tsekkaamassa Aleksin Aleksi13'sta yläkerran Factory. En ollut ennen kyseisestä paikasta kuullut, mutta onneksi mentiin! Paikka oli todella tilava ja hyvällä paikalla. Lisäksi tunnelma oli mielestäni ihana, sillä valaistus oli hämärä ja pöydissä kynttilät. Kuvat ovat muuten hämärän valotuksen vuoksi rakeisia, sillä jouduin säätämään ISO-arvon todella suureksi, että sain tarpeeksi valoiset kuvat. Salaattiin sai valita 6 täytettä ja hintaa sillä oli 10€. Helsingin hintatasolla sellaista varmasti keskiluokkaa tai jopa alhaistakin luokkaa. Itse maksoin salaatista ihan mielläni tuon kympin, oli sen arvoinen. Salaattitiskillä oli 3 hyllyä ja joka hyllyltä sai valita 2 täytettä. Mun salaatissa oli kanaa, fetaa, kananmunaa, vesimelonia ja parmesanjuustoa ja Marialla oli kanaa, fetaa, ananasta, raejuustoa ja suolapähkinöitä. Lisäksi kastikkeen sai valita useista kastikevaihtoehdoista ja mukana oli monia talon omia kastikkeita. Itse otin oikein maistuvaa talon valkosipulikastiketta. Ja lopuksi vielä tumma tai vaalea leipä, ja me molemmat pullahiiret otettiin tietty vaaleeta... photo _VII4505_zpsf43c5b29.jpg photo _VII4504_zps36239245.jpg
Salaatin jälkeen oltiin jo molemmat aivan ähkyssä, mutta ajateltiin nyt kerrankin oikeen hemmotella itseämme ja mentiin vielä smoothieille. Smoothiet ostettiin Forumin ylimmästä kerroksesta Ciao! Caffé'sta. Marian smoothie oli jäätelöpohjainen (liekö se sitten enemmän pirtelö, vai?) ja mulla jogurttipohjainen.

Tämän kaiken syömisen jälkeen tuntu siltä, että en kyllä enää ikinä syö mitään. Olin nimittäin niin täynnä, että melkeen oksetti. Mikähän siinä on, että syödessä sitä ylenpalttista kylläisyyden tunnetta ei niinkään tunne, mutta 5min syömisen jälkeen kyllä? :D

2 kommenttia:

  1. Sull on tosi kiva blogi, tykkään kuvien hyvästä laadusta. :)
    http://beautymarathon.blogspot.fi/

    VastaaPoista